19 rallybiler klar til test ved Struer

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) står nu på lørdag den 21. marts som arrangør af et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite. Kort før tilmeldingsfristens udløb var der tilmeldt 19 biler til testen. Selv om det er lidt færre end de 25 biler arrangørklubben havde håbet på, så bliver der i den grad noget for både øjne og ører for det lokale publikum.

Kim Boisen plejer at være lavt flyvende med den flotte BMW

Det er ganske potente biler der kommer til start. Naturligvis er den mest optimale rallybil den fabriksbyggede Peugeot 208 turbo 16 R5, som Danmarksmesteren Christian Jensen fra Ans kommer med. Men også sønderjyden Kim Boisen kan være med til at præge lydbilledet omkring Vejrum.

Kim Boisen kører for det meste rally i Tyskland og vandt således sidste år den tyske rallycup i den BMW M3, han har med til Struer. BMW’en har en lyd, som er helt speciel.

Af andre spændende biler, der kommer udefra kan bl.a. nævnes Martin Johansen fra Vejen i en Renault Maxi Kitcar, Tage Meldgaard fra Ikast i en Mitsubishi Evo 10 samt Jacob Jensen fra Fyn i en Peugeot 208 R2.

Også de lokale hold er pænt repræsenteret. Holstebro kører Carsten Jensen kommer i en flot Renault Clio R3 med en 2000 ccm motor. Lars Bjerrum fra arrangørklubben i Struer kommer til start i en fabriksbygget Ford Puma, der i slutningen af 90’erne blandt andet har deltaget i VM serien kørt af rallylegenden, Stig Blomquist. Bilen blev i 1999 hentet til Danmark og bl.a. den tidligere Danmarks Mester, Brian Madsen har kørt bilen. Lars Bjerrum har nu overtaget bilen, og selv om Lars Bjerrum, har travlt med at drive bilhandel i Struer er bilen klar til at blive testet for ud for deltagelsen i årets jyske minirallyserie.

Endnu et af arrangørklubbens egne mandskaber, Jens Chr. Pilgaard og Carsten Bjerregaard kommer til start i en Ford Fiesta R2, der har kørt VM rally i 2012 og 2013, samt det engelske mesterskab i 2014. Pilgaard og Bjerregaard har haft store udfordringer med at få materiellet til at holde i deres to tidligere biler, men håber, at de med denne Ford Fiesta kan gennemføre alle afdelinger om årets Danmarks Mesterskab i rally.

Jan Jacobsen og Asger Kvist stiller til start i en toptrimmet Citroén C2R2

Det sidste lokale mandskab er Jan Jacobsen fra Holstebro, der med Asger Kvist, Struer i passagersædet deltager i en Citroën C2, der skal testes inden årets jyske minirallyserie. Jacobsen og Kvist skal desuden deltage i Open Danish Rally Master, der er en helt ny turnering, der køres for første gang i år. Turneringen følger de store DM afdelinger men er lavet som en turnering, der ikke kræver den samme investering i penge og tid, som den officielle DM serie.

Den hastighedsprøve, der skal anvendes til rallytesten er på 4,2 km og køres i området mellem Struer og Vejrum. Hastighedsprøven bliver som ved et rigtigt rally afspærret for alt andet trafik, så rallykørerne kan prøve bilerne af på helt realistiske forhold.

Prøven er en meget krævende prøve og har været anvendt to gange tidligere. Begge gange har der været afkørsler, så selv om det ikke denne gang er en kamp om vigtige mesterskabspoint, så vil der blive taget tider, som bliver offentliggjort, så deltagerne ved hvordan både de og deres materiel klarer sig. Deltagerne bestemmer selv, hvor mange gange de vil gennemkøre rallyprøven i løbet af dagen. Erfaringer andre steder fra, viser at de mest aktive sagtens kan nå at gennemkøre prøven op til 10 gange i løbet af dagen. Første start er kl. 10 mens arrangementer slutter midt på eftermiddagen. Der vil være en pause på en time mellem kl. 12 og 13.

”Vi har valgt ikke at opkræve entre, så publikum kan få sig en gratis oplevelse” fortæller klubformand Jørn Mørup. ”Når blot man passer på sig selv, viser hensyn til andre og i øvrigt følger de anvisninger, der bliver givet fra officials, så skal det nok blive en god oplevelse for alle” slutter klubformanden.

Man kan se et oversigtskort over hvor prøven afvikles kan ses her….

Centrum for arrangementet bliver hos Bjerrum Biler i Struer.

Inden starten kl. 10 har man også mulighed for at overvære den tekniske kontrol, der foregår hos Midt Vest Bilsyn.

 

Dette indlæg blev udgivet i Presse. Bogmærk permalinket.