31 biler til start i Struer Løbet

Bilorientering Nordeuropæisk Mesterskab:

Struer & Omegns Motor Sport klar til Nordeuropæisk Mesterskab i bilorientering på fredag.

Struer & Omegns Motor Sport har ruterne klar til fredagens første afdeling om det Nordeuropæiske Mesterskab i bilorientering. 31 hold var der meldt til ved tilmeldingsfristens udløb og det svarer faktisk meget præcis til forventningerne i SOMS, der på forhånd havde ventet ca. 30 biler til start.

Ud af de 31 biler kører de 23 mandskaber med om mesterskabet, mens 8 mandskaber kører i den nationale klasse, der ikke tæller med i mesterskabet.

De 23 mandskaber der kæmper med om det Nordeuropæiske Mesterskab er fordelt med 8 mandskaber fra Finland, 8 fra Sverige og 7 fra Danmark.

Danmark deltager faktisk i lighed med Finland og Sverige også med 8 mandskaber i det Nordeuropæiske Mesterskab, men et af de danske mandskaber, Struers Flemming Jensen og Bent Mikkelsen er af gode grunde forhindret i at deltage i første afdeling.

Bent Mikkelsen er nemlig løbsleder for Struer Løbet og er dermed ham, der, sammen med Flemming Jensen og Poul Bo Madsen, har tilrettelagt ruterne.

Det betyder at Struer mandskabet ikke har mulighed for at få point i første afdeling. Holdet håber derimod på en topplacering, når anden afdeling af mesterskabet lørdag køres ved Thisted med Thy Motor Sport som arrangør.

”Vi var faktisk i 2010 i samme situation, da vi også den gang var med i løbsledelsen, og dermed ikke fik point i første afdeling, alligevel var det en kanonsæson for os, der endte med at vi vandt det samlede mesterskab” fortæller løbsleder Bent Mikkelsen, der gerne ser en sådan gentagelse i 2013.

Nu bliver kampen om sejren i Struer-Løbet sandsynligvis mellem de regerende Nordeuropæiske Mestre, Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard og 5’eren fra sidste års mesterskab det kombinerede Thisted / Struer mandskab Børge Holm og Jørn Mørup. Outsiderrollen er tildelt et andet kombineret Struer / Thisted mandskab idet Stuer kører Michael Nystrup Larsen og hans kortlæser fra Thy, Ole Skov før har kørt gode placeringer hjem, når SOMS har været arrangør.

Blandt de udenlandske mandskaber er de største forventninger koblet på 2 finske og et svensk mandskab. Sidste års sølvmedaljevindere, finske Tomi Viitala og Juha Heikkilä i Toyota Rav 4 samt Kari-Pekka Turtiainen og Jari Kulmala i Subaru Impreza er de 2 bedste bud fra Finland, mens et godt svensk bud er mestrene fra 2011, Kenneth Lannermo og Ulf Andersson i Toyota Rav 4.

Start NEZ1 2010

Sidst SOMS var arrangør af en afdeling af Nordeuropæisk Mesterskab var i 2010, da gik starten fra midtbyen. På fredag er starten placeret ved Struer Brød på Industrivej.”
Starten kommer til at ske ved Struer Brød på Industrivej, hvor direktør i Struer Brød, Peder Mikkelsen og løbsleder Bent Mikkelsen løfter startflaget for første deltager fredag kl. 18.00

Det er sparsomt, hvad der er offentliggjort om løbet, da ruterne er hemmelige for deltagerne helt hen til starttidspunktet. Dog ligger det fast, at starten kommer til at foregå fra en startportal ved Struer Brød på Industrivej i Struer, hvor direktør for Struer Brød, Peder Mikkelsen sammen med løbsleder Bent Mikkelsen vil løfte startflaget for de første deltagere.

Inden da, har deltagerne været forbi Shell på Bredgade for at tanke bilerne og få foretaget den tekniske kontrol, der skal være af alle biler inden start. Af de 23 biler, der starter i mesterskabsklasserne, er der faktisk kun 2 biler, der ikke er med 4-hjuls træk. Det betyder, at det vil vrimle med biler som Toyota Rav 4 (9 hold) og Subaru Impreza (4 stk.).

Der ud over ligger det fast at målet er placeret i Ulfborg Skyttecenter umiddelbart sydøst for Ulfborg. Selve ruten bliver 50 km og er koncentreret om et industriområde og et skovområde. Der ud over skal deltagerne flyttes rundt med nogle transportetaper, hvor der normalt ikke gives strafpoint.

”Vi har valgt at lave en koncentreret rute på kun 50 km, da Struer-løbet er den første af de 2 danske afdelinger. Den anden afdeling afvikles allerede dagen efter på Thisted kanten med Thy Motor Sport som arrangør. Derfor skal deltagerne ikke bruge hele natten på at køre vores løb” forklarer løbsleder Bent Mikkelsen.

Alligevel forventer han, at vi skal på den anden side midnat natten til lørdag, inden det endelige resultat er på plads.

Dette indlæg blev udgivet i Presse. Bogmærk permalinket.