Rallyeliten tester biler ved Struer

Opvarmning til den nye rallysæson

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) står lørdag den 21. marts som arrangør af et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite. Det er første gang SOMS arrangerer en mulighed for at den danske rallyelite kan få testet deres rallybiler under organiserede forhold.

Struer klubben har etableret en hastighedsprøve på 4,2 km i området mellem Struer og Vejrum. Hastighedsprøven bliver som ved et rigtigt rally afspærret for alt andet trafik, så rallykørerne kan prøve bilerne af på helt realistiske forhold.

Klubben forventer at ca. 25 – 30 mandskaber fra hele landet vil benytte lejligheden til at få testet deres rallybiler inden DM sæsonen starter i april måned.

Struer klubben kommer selv til start med repræsentation på hele 3 mandskaber.

To af de tre lokale mandskaber kommer i helt potente biler der tidligere har deltaget i VM rally.

Lars Bjerrum kommer til start i en fabriksbygget Ford Puma med Henning Kristensen fra Lemvig i passager sædet.

SOMS’ mest rutinerede rallymandskab, Jens Chr. Pilgaard og Carsten Bjerregaard kommer til start i en Ford Fiesta R2 der har kørt VM rally i 2012 og 2013.

Det tredje lokale SOMS islæt er Asger Kvist der sidder i passagersædet i en Citroën C2 hos Jan Jacobsen fra Holstebro.

Det er dog ikke kun lokale mandskaber, der kommer til start. Den forsvarende Danmarks Mester, Christian Jensen fra Ans kommer til start i feltets hurtigste bil, en fabriksbygget Peugeot 208 turbo 16 R5.

Den regerende Danmarksmester benytter rallytesten til at få finjusteret den lynhurtige Peugeot 208 T16 R5

At Danmarksmesteren tager testen alvorligt, kan man se ved, at Peugeot stiller med 2 mand fra Peugeot fabrikken i Frankrig, der skal være med til at trimme bilen, så den er helt klar til DM sæsonen.

“Tilmeldingsfristen udløber først den 15. marts, så vi ved endnu ikke hvor mange der kommer til start”, oplyser assisterende løbsleder, Jes Pedersen fra SOMS.

Centrum for arrangementet bliver hos Bjerrum Biler i Struer. Her opgøres også hvilke tider, deltagerne kører på. Inden bilerne starter skal de gennemgå en teknisk kontrol hos Midt Vest Bilsyn.

Første start er kl. 10 mens arrangementer slutter midt på eftermiddagen den 21. marts. Deltagerne bestemmer selv, hvor mange gange de vil gennemkøre rallyprøven i løbet af dagen. 

Dette indlæg blev udgivet i Presse. Bogmærk permalinket.