Struer Løbet blev en succes.

Bilorientering Nordeuropæisk Mesterskab:

Struer & Omegns Motor Sport fik flotte anmeldelser for deres afdeling af Nordeuropæisk Mesterskab i bilorientering i fredags.

Struer & Omegns Motor Sport fik stor ros for sin rolle som arrangør af årets første afdeling om det Nordeuropæiske Mesterskab i bilorientering, der fredag aften blev kørt med start fra Struer.

Start_1

Første deltager sendes afsted fra startportalen ved Struer Brød af direktør Peder Mikkelsen og løbsleder Bent Mikkelsen

En flot organisation omkring løbet, med gode og flotte rammer samt frem for alt en meget veltilrettelagt rute med stor variation stod som store plusser i dommernes karakterbog, da man natten til lørdag skulle gøre status for hvordan ”Struer-løbet 2013” var forløbet.

”Jeg kan kun være tilfreds”, så kort opsamler løbsleder, Bent Mikkelsen det, da han skulle se tilbage på det vellykkede arrangement. ”Vi fik ros af deltagerne for ruten. Specielt etaperne på det store område ved Ulfborg Kjærgaard og skovetaperne i Torsted Plantage faldt i god smag hos deltagerne” konstaterer Bent Mikkelsen med stor tilfredshed.

Kun på det resultatmæssige plan kunne man have ønsket sig en tand mere for arrangørklubben. Klubformanden, Jørn Mørup og hans chauffør, Børge Holm fra Thisted havde håbet, at de kunne udnytte hjemmebane fordelen til at komme fra land i med en sejr i kampen om året Nordeuropæiske Mesterskab. Det blev ”kun” til en 2. plads.

”Vi syntes faktisk vi kørte et rigtig godt løb, og vi førte da også med et forspring på et par strafminutter til de senere vindere, Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard, da de 2 første etaper ved Ulfborg Kjærgaard og i industrikvarteret i Ulfborg var afviklet” fortæller Jørn Mørup.

De sidste etaper i Torsted Plantage blev kørt i feltets hurtigste tid, men Holm og Mørup måtte erkende, at tempoet var sat for højt i forhold til at få alle rutekontrollerne med. ”Vi blev noteret for 6 fejlkørsler i plantagen, og det var 3 for mange, hvis vi skulle have vundet” konstaterer Jørn Mørup. ”Der var flere svære detaljer vi ikke var opmærksomme på, så på den måde, har vi kun os selv at takke.” Holm og Mørup kunne konstatere at de med 201 strafpoint var 55 strafpoint fra sejren og hele 153 strafpoint foran løbets 3. plads, som Struer kører Michael Nystrup Larsen og kortlæser, thyboen Ole Skov tog sig af.

Selv om løbet var henlagt til terrænet omkring Ulfborg, så var det i Struer al aktivitet foregik fredag sidst på eftermiddagen. Alle biler startede med at gennemgå en teknisk kontrol hos Shell på Bredgade i Struer. Derefter blev der kontrolleret licenser og afholdt førermøde for alle deltagere ved Struer Brød. Præcist kl. 18 sendte Struer Brøds direktør, Peder Mikkelsen og løbsleder Bent Mikkelsen første vogn af sted på ruten. Det var far og søn, Carsten Bo og Tobias Laursen fra SOMS, der skulle prøve kræfter med de krævende ruter. Holdet kører normalt i A-klassen, men da SOMS var arrangør skulle der prøves kræfter med den mest krævende rute, som normalt er den rute Mesterklassen kører. Med 482 strafpoint fik far og søn strafpoint for alle pengene. Alligevel blev det til en placering som nr. 5 i den åbne klasse, der ikke kørte med om mesterskabet.

Der var i øvrigt en gedigen overraskelse i den åbne klasse. Brødrene Poul og Egon Brøndum fra Randers vandt klassen, hvilket i sig selv ikke var overraskende, men de opnåede kun 110 strafpoint og kunne, hvis de havde deltaget i mesterskabs klassen , have bragt sig i spidsen om årets Nordeuropæiske Mesterskab.

Start_2

Vinderne af den udenlandske NEZ-klasse, Tomi Viitala og Juha Heikkilä er her fotograferet ved start

Blandt de udenlandske mandskaber blev det til favoritsejr. Finske Tomi Viitala og Juha Heikkilä kørte et rigtig flot løb og havde med 304 strafpoint et stort forspring til et andet finsk mandskab: Kari-Pekke Turtiainen og Jari Kulmala med 356 strafpoint. 3. pladsen gik til svenskernes bedste bud, mestrene fra 2011, Kenneth Lannermo og Ulf Andersson.

Dette indlæg blev udgivet i Presse. Bogmærk permalinket.